Garantáljuk hogy ez lesz a legújabb kedvenc arcápolója, búcsút mondhat ezzel a kókuszzsírból és szódabikarbónából készült arcápolóval az összes bőrproblémának.



Ez a természetes arcápoló recept megszabadít az elhalt hámsejtektől és az aknéktól. Mivel mélyen tisztítja a pórusokat így megválhatunk a pattanások, mitesszerektől is.

Mindössze két egyszerű összetevő alkotja ezt a házilag elkészíthető szert: a kókuszolaj és a szódabikarbóna!

A szódabikarbóna amfoter vegyület, fenntartja a bőr normál pH értékét és megakadályozza a pattanások kialakulását. A kókuszolaj hidratáló hatású, továbbá antibakteriális hatásokkal is rendelkezik. Jól ismert természetes anyag a bőr egészségének megőrzésére és helyreállítására.

Hozzávalói:

  • 2 teáskanál kókuszolaj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

  1. Tegyük a hozzávalóit egy kis edénybe és keverjük őket addig amíg egy masszát kapunk.
  2. Tegyük a masszát a bőrre aztán óvatosan radírozzuk vele az érintett területet.
  3. Hagyjuk fenn kb. 5 percig.
  4. Meleg vízzel mossuk le, közben masszírozzuk a bőrt.
  5. Utána nem lesz szükség hidratáló krémre, a kókuszolaj elvégzi ezt a feladatot.

 

Íme néhány egyéb kozmetikai célú felhasználhatósága a kókuszzsírnak:

Körömápolás

Dörzsöljünk egy kevés kókuszolajat a körmeink körüli részre. Így megszabadulhatunk a száraz bőrtől és elkerülhetjük annak hámlását.

Visszér kezelése

A kókuszolaj segít a korai stádiumban lévő visszeres betegség kezelésében is. Napi egyszer dörzsöljünk kókuszolajat az adott területre, és szemmel látható lesz a javulás

Narancsbőrrel szemben

Keverjünk össze őrölt kávét és kókuszolajat. Zuhanyzás után masszírozd meg a problémás testtájakat vele. A kókuszolaj hatékonyan kisimítja az egyenetlen bőrfelszínt.

A terhességi csíkok kezelésére

A kókuszolaj az egyik leghatékonyabb megelőzési lehetőség terhességi csíkokra. Zuhanyozás után kenjük be az érintett területeket.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!