Itt láthatod majd újra Friderikuszt!



Tavaly márciusban robbant a magyar médiatörténelem egyik legnagyobb híre, mikor nyílt levélben mondott fel Friderikusz Sándor a TV2-nek.

A műsorvezető azután döntött így, miután felröppent az a bizonyos hír, hogy az újrainduló Napló riportere lesz. Friderukuszról azonban kiderült, több ponton nem ért egyet a csatorna működésével, bizonyos riportjaival és a Pulitzer-emlékdíjas, Prima Primissima-díjas újságíró közölte: szakmai hitelét veszítené el, ha közösséget vállalna ezekkel a riportokkal és készítőikkel.

- Nem leszek tehát a TV2 új Naplójának riportere, sőt legnagyobb sajnálatomra arról is lemondok, hogy tovább folytassam az Összezárva Friderikusszal-t. A nézőktől pedig, akik szerették ezt a műsort, elnézést kérek, azok nevében is – mert ők úgysem fogják megtenni –, akik ismét, és nem először, olyan helyzetet idéztek elő (a TV2-nél), amelyet tisztességes és professzionális műsorkészítő már nem vállalhat – írta Friderikusz a levélben.

Ezek után Andy Vajna többször is kereste a műsorvezetőt, és most állítólag Friderikusz elgondolkodott azon hogy folytassa. A tavalyi felmondáskor kijelentette, csak akkor megy vissza a tévéhez, ha az alábbi három feltétel közül legalább az egyik teljesülni fog:

1. Kapna egy rakás pénzt, mivel a szerződéskötés miatt elveszítheti az arcát.

2. Kapna egy politikai műsort is a szórakoztató mellé, amelybe senki nem szól bele.

3. Andy Vajna eltávolítaná azt a személyt, aki szerinte felelős a szakmai mércét meg nem ütő riportok készítéséért.

A TV2-ben állítólag már javában építik a műsor díszleteit, ám a Bors hiába kereste meg a TV2-t az üggyel kapcsolatban, ők iparági pletykákra nem voltak hajlandóak nyilatkozni.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!