Ezeket ki kell próbálnod!Takarítani nem sokan szeretnek, azonban létezik néhány olyan szuper trükk, melyeket, ha elsajátítás, sokkal gyorsabban fog menni a takarítás, csillogó-villogó lesz az otthonod.

1.Tedd a mikróba a mosogatószivacsot pár másodpercre, így könnyen kiszárad, és elkerülheted a kórokozók megtelepedését, a gombásodást.

2.Egy iratcsipeszbe illeszd a mosogatószivacsot a kagyló szélére, hogy jól le tudjon csorogni róla a víz, és ki tudjon száradni.

3.A gőzelszívóról ásványi olaj, vagy vazelin segítségével könnyen le tudod szedni a zsírfoltokat, szennyeződéseket.

4.Víz és szódabikarbóna keverékéből készített paszta segítségével könnyen megtisztítható a sütőt.

5.A sütő rácsáról a ráégett olajmaradványokat könnyen leszedheted egy kevés ammónia segítségével. Tedd a rácsokat egy-egy nejlonzacskóba, spricceld be ammóniával, hagyd egy éjszakán át állni, majd másnap mosd le.

6.A kályhát könnyen megtisztíthatod szódabikarbóna és mosogatószer segítségével is. Hagyd a keveréket 15 percig állni a piszkos felületen, majd töröld át egy nedves szivaccsal.

7.Áztass ecetbe egy törlőrongyot, tekerd a csapok köré, hagyd állni egy órán keresztül, majd mosd le bő vízzel, és töröld szárazra. Így teljes mértékben megszabadulhatsz a vízköves lerakódástól.

8.Egy másik módszer a vízkő ellen. Húzz a csapokra, vagy a tusolórózsára egy nejlonzacskót, töltsd fel víz, és ecet keverékével, majd rögzítsd egy befőttes gumival. Néhány óra múlva, amikor leveszed, látni fogod, hogy a vízkő teljes egészében eltűnt.

9. Mosogatás után mindig mosd ki a kagylót is forró vízzel, szivaccsal és mosogatószerrel.

10. Az inox kagylókat mosogatás után töröld át liszttel, és mikrószálas törlőkendővel.

11.A kerámia kagylók legjobban a szódabikarbónától tisztulnak meg. Ezután pedig egy hidrogén-peroxidba mártott szivaccsal is töröld át a kagylót.

12. Az előbbi módszert nyugodtan alkalmazhatod a kerámia bevonatú kádak esetében is.

13.A vágódeszkát előbb szórd meg sóval, majd dörzsöld át egy fél citrommal. Így megszabadulhatsz a vágódeszkába beivódott kellemetlen szagoktól, mint pl. hagyma, vagy fokhagyma szag.

14.Szeletelj fel egy citromot, tedd egy tálkába, önts hozzá vizet, majd tedd néhány percre a mikróba. A keletkezett citromos pára segítségével könnyen megtisztíthatod a mikró belsejét. Ezután töröld át egy szivaccsal.

15. Keverj el egyenlő arányban vizet és ecetet, adj hozzá 1 csepp mosogatószert, és 4 csepp citrom illóolajat. Ezzel a keverékkel könnyen megtisztíthatod az inox hűtőszekrényt kívül-belül.

16.Ugyanezt a keveréket használhatod a tusoló üveg ajtajának megtisztítására is.

17.A tusolófüggönyt nyugodtan moshatod együtt a törölközőkkel, konyhai törlőruhákkal, így sokkal jobban megtisztulnak.

18.A vécécsészét a legjobb, ha ecettel tisztítod meg, így könnyen megszabadulhatsz a vízkő-lerakódásoktól, és bármilyen más folttól is.

19.A légkondi vagy ventilátor szűrőberendezését leghatékonyabban porszívó segítségével tisztíthatod meg a portól. De akár le is szerelheted a rácsot, és szappanos vízzel át is moshatod.

20. A zsalukról a port egy konyhai fogó segítségével tudod a leghatékonyabban leszedni. Rögzíts a fogó mindkét részére egy-egy mikrószálas törlőkendőt, és így egyszerre nagyobb felületet tudsz áttörölni.

21. A párnákat magas hőfokon kell kimosni mosógépben, ez az egyetlen módja, hogy megszabadulj az elhalt hámsejtektől, és a mikróbáktól.

22. A matracot szórd be szódabikarbónával, hagyd állni egy keveset, majd porszívózd ki.

23.Az autó üléséből könnyen el tudod távolítani a hajszálakat, szöszöket egy vízzel teli szórófejes flakon, és egy gumis ablaktörlő segítségével.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!