Ha szép, egészséges szobanövényeket szeretnénk egész évben akkor nem árt, ha ezzel a táppal kényeztetjük őket.



Az alábbi természetes tápokkal könnyen megszabadíthatjuk növényeinket a betegségektől.

1. Kávézacc  A legjobb természetes táp lehet a szobanövényeink számára. Kávéfőzés után a zaccot ne dobjuk ki a szemétbe, inkább keverjük bele szobanövényeink földjébe.

2. Krumplilé Krumplifőzés után ne öntsük el a főzővizét, várjuk meg míg kihűl, majd öntözzük virágainkra. A keményítő fontos a növények számára. Gyökereiken keresztül felszívják majd elraktározzák.

3. Akvárium vize Az akvárium vize olyan tápanyagokat tartalmaz, melyek jótékony hatással vannak növényeinkre. A természetes trágyát március és június között ajánlott használni. Ne alkalmazzuk túl gyakran ezt a módszert, mert könnyen az ellenkezője érhető el vele.

4. Magvak, gabonák öblítőleve A rizst, kölest, babot felhasználás előtt mossuk le. Az áztató vizét ne dobjuk ki, hanem öntözzük meg vele a virágainkat. Ez egy tápanyagokba gazdag lé,magas magnézium, vas és foszfor tartalma van.

5. Hagyma főzet A hagymahéjat 2 liter vízben, körülbelül 7-8 percig főzzük. Ezután vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni 3 órán keresztül. Majd szűrjük le, és öntözzük a növényeinkre.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!