Egészen 40 éves koráig...



Egy édesanya számára az egyik legszomorúbb gondolat az, ha a gyermeke elfelejti őt, azonban egy fiatal édesanyának erre előre fel kellett készülnie, ő mégsem akart belenyugodni könnyen a helyzetébe.

Léna életében minden a legnagyobb rendben haladt, ám 2015-ben egy olyan betegséget diagnosztizáltak nála, amelyre az orvosok szerint nem létezik gyógymód. Lena gyakorlatilag haldoklott.

A fiatal édesanya mindennél jobban imádta a kislányát, viszont tudta, hogy hamarosan el kell hagynia ezt a világot. Szerette volna, ha örökké a lánya mellett maradhat, még ha nem is fizikai valójában.

Ezen vágyától vezérelve eldöntötte, hogy az akkor 5 éves kislányának minden születésnapjára írni fog egy képeslapot egészen 40 éves koráig. A lapokba mindig az adott életkorának megfelelő nagy kérdésekkel kapcsolatos bölcs gondolatokat, jó kívánságokat vetett le.

A történetét is megosztotta egyik levelében:

“Először 2015-ben vettem észre, hogy valami nincs rendben. Egy motoneuronos betegségem van és az orvosom azt mondta, hogy nincs rá gyógymód. Innentől tudtam meg, hogy nem sok időm van hátra. 

Egyik nap sétáltam az utcán, amikor az egyik lábam kicsúszott alólam. Nem tudtam irányítani, nem tudtam mozdítani. Azonnal az orvoshoz mentem, aki MRI-t csinált és azt mondta, hogy ínszalagszakadásom van. 

Ezután hazamentem és jött a második alkalom, amikor játszottam a lányommal és egyik pillanatról a másikra leestem a lábamról és nem tudtam mozogni. Visszamentem az orvoshoz, aki megállapította a bajomat.”

Lena összesen 35 lapot írt a lányának minden egyes születésnapjára azért, hogy soha ne felejtse el őt és azt, hogy mennyire szerette. Lena szerint így legalább itt hagyhat egy darabot magából a lányának, ami tovább élhet benne.

Többek között ilyen lapokat írt lányának Lena:

“Az én csodálatos 11 éves lányomnak,

Nahát, még emlékszem az első napodra az iskolában. Olyan, mintha tegnap lett volna. Bárcsak ott lehetnék, hogy megölelhesselek a suli kapujában búcsúzáskor. 

Boldog születésnapot! Örökké szeretlek!

Anya”

“Az én gyönyörű 17 éves lányomnak,

Remélem azok a srácok jól bánnak veled! Még nem igazán szabad mindent megtenned!!!…De a vezetést azért kezdd el minél hamarabb tanulni!

Boldog születésnapot! Legyen fantasztikus napod!

Örökké szeretlek!

Anya”

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!