A szemtanúknak még a lélegzetük is elállt ezt látva...



Ez talán úgy tűnik, mintha egy Disney film részlete lenne, de a két fotós Evan Schiller és Lisa Holzwarth igazából tanúi voltak az esetnek 2014-ben. Mindez egy kirándulás alkalmával történt Botswanában.

A kirándulás résztvevői már messziről hallották a majmok hangját és elég nyilvánvaló volt számukra, hogy valami nincs rendben. Néhány perccel később megértették, mi történik. A majomcsapatot két oroszlán támadta meg és felkergették őket egy fára.

-Egyszerűen nem hittünk a szemünknek, igazán őrült jelent volt. -mesélte Lisa a National Geographics-nak.

Hirtelen azonban az egyik majom lemerészkedett a fáról és el akart rohanni. Ám az oroszlán túl gyors volt és elkapta őt. Ekkor jöttek rá, hogy miért csinálta ezt a felnőtt majom. Kicsinye még lent volt a földön és nem volt ideje felmászni a fára. A felnőtt állat ezzel az akcióval akarta magára felhívni a figyelmet, így az oroszlán nem foglakozott a fiatal majommal.

A kismajom még nagyon fiatal volt és alig volt ereje hozzá, hogy felmásszon a fára. Többször is megpróbált felmászni, de minden egyes alkalommal leesett. Az oroszlánok persze ezt észrevették, és közelebb mentek, hogy megnézzék, mi történik.

A fotósok, Evan és Lisa lélegzetük visszafojtva nézték a jelenetet és olyat láttak, amit talán még életükben soha.

Az oroszlán eleinte hozzá sem nyúlt a fiatal állathoz. Ezután a szájába vette, majd egy kicsit odébb ment, lefeküdt a fűbe és mancsai közé vette a kismajmot. Az oroszlánon az agresszió egyetlen jele sem látszott.

A fán ülő anya aggódva nézte, mi történik kicsinyével és a megfelelő pillanatban leugrott a fáról. Amilyen gyorsan csak tudott, odarohant a kicsihez, a szájába vette és felmászott vele a fára, ahol biztonságban érezte magát.

-Ez igazán inspiráló jelent volt a számomra. Igaz, hogy az életeben is előfordul ilyen helyzet. Akármennyire is szeretnénk kézben tartani az eseményeket, ez nem mindig sikerült. Figyelnünk kell, hogy a jelenben maradjunk és ott találjuk meg a megfelelő megoldást. -mesélte később az eset kapcsán Lisa.

Csak csodálattal tudunk nézni erre az esetre, amikor egy állat a táplálkozási láncra fittyet hányva cselekszik. Az oroszlán és a kis majom története emlékeztethet minket arra, hogy mindig tudunk segíteni egymásnak, még akkor is ha éhes oroszlánok vagyunk!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!