Ez állhat a háttérben!



A Kossuth Nagydíjjal kitüntetett színésznő mintegy hat évvel ezelőtt veszítette el a férjét, Maár Gyulát, és unokája szerint a betegsége szoros összefüggésben van ezzel.

Törőcsik Mari és Maár Gyula több mint negyven évig éltek házasságban, ami a Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró 2013-ban bekövetkezett váratlan halálával ért véget. A színészlegenda ezt követően hosszú ideig magába roskadva gyászolta imádott férjét, aki nélkül mint mondta: megszűnt létezni.

Unokája, Járai Máté a Borsnak azt mondta, a nagyszülei közötti szerelem olyan horderejű volt, aminek se Isten, se ember nem vethetett véget; nem véletlen tehát, hogy a színésznő már jó ideje egészségügyi problémákkal küzd. Amikor a Nemzet Színésze 2009-ben kómába esett, akkor Maár Gyula azt mondta: tudja, hogy Mari fel fog ébredni, mert előbb neki kell meghalnia. Igaza lett. Csak azzal nem számolt, hogy szeretett felesége is hasonlóképpen érez, és

a halála után hat évvel ké­sőbb sem enyhül mély fájdalma, ami az egészségére is rányomja a bélyegét.

'Marinak nincs különösebb, gyógyíthatatlan betegsége, de tény és való, hogy folyamatos felügyelet alatt kell tartani. Havonta jár kontrollra a kórházba, ahol a nap huszonnégy órájában árgus szemmel figyelik. Rendszeresen meglátogatom, amiben csak tudok, segítek neki, és nagyon remélem, hogy egyszer viszontlátom azt a nagymamát, akit a papám mellett láttam' – mondta az unoka, akit Törőcsik Mari egész életében a sajátjaként szeretett, noha vér szerint Maár Gyula első felesége Máté igazi mamája.

A színész unoka az év végére hatalmas dobásra készül: megidézi a színpadon legendás nagymamáját.

'Mari mama hangján fogok megszólalni, és néhány dalát is el fogom énekelni néhány pályatársa és egy zongora kíséretében. Szeretném bemutatni a nagyközönségnek a mi viszonyunkat, érzelmi világunkat, ami összeköt minket, mert Törőcsik Mari nemcsak egy csodálatos, és páratlan színésznő, hanem egy pótolhatatlan nagymama is' - mondta Járai Máté.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!