'Álmodj, királylányom'– Keserű fájdalom ez – törölgette a könnyeit egy rokon. – A szülők soha nem tudják feldolgozni, el akarnak költözni a környékről – sóhajtott egy gyászoló családtag, akitől azt is megtudtuk, hogy a kislány gyilkosának közvetlen családtagjai nem jelentek meg a temetésen. 

A megölt Leonettát hófehér koporsóban temették el / Fotó: Fuszek Gábor

A gyermek koporsója mellé – a hagyomány szerint – személyes tárgyakat, főként Leonetta plüsseit és aprópénzt szórtak a hozzátartozók. 

Mint arról beszámoltunk, a kislányt március 8-án délután kezdték el keresni a szülei, miután házuk udvaráról – ahol utoljára életben látták őt – eltűnt. Az órákig tartó kutatás után végül Leonetta élettelen testét az otthonuktól néhány száz méterre lévő patakban találták meg. A kislányt brutálisan ölték meg: testét lemeztelenítették, fejét pedig egy vascsővel verték szét. A rendőrök még aznap elfogták a gyerek unokatestvérét, K. Dánielt (19), akit letartóztattak.

K. Dánielt (19), a kislány unokatestvérét gyanúsítják a gyilkossággal

A rokonoktól megtudtuk, hogy a fiatal időzített bombaként élt közöttük: gyerekkorában állatokat kínzott és ölt meg. Információink szerint a gyilkos korábban a javítóintézetet is megjárta. A gyilkosság után több napon keresztül rendőrök vigyázták a rendet a patak menti utcában, ugyanis a gyermek gyászoló édesapja vérbosszút fogadott lánya elvesztése miatt. A helyiek úgy tudják, szörnyű tette után a gyilkos magával is végezni próbált. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés miatt indított büntetőeljárást.    

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!