Ha érthetetlen okokból túl gyorsan merül le telefonunk, és már mondhatni fogyóeszköz nálunk a mobil, akkor a hiba nem feltétlenül a készülékben van.



Sokak szerint a telefonok karbantartása nem annyira bonyolult feladat. A legtöbben mégis a töltéssel követik el a legnagyobb hibát. Nem mindegy hogy hogyan, mikor és mennyi ideig töltjük telefonunkat. Elárulunk néhány tippet, amire ha mindig odafigyelünk, akár 3-szor hosszabb ideig is bírhatja a telefonunk.

1. Ne töltsük 100%-ig

A lítium-ionok, amik majdnem mindegyik akkumulátor belsejében találhatóak, nem feltétlenül igénylik a teljes feltöltést. Azzal tesszük a legjobbat a telefonunknak, ha mindig csak töltünk rá valamennyit, de nem hagyjuk 100%-ig töltődni.

2. Ne hagyjuk hosszú ideig a töltőn

Este, elalvás előtt fel szoktuk rakni töltőre a telefont, reggel pedig teljes töltöttséggel levenni, DE ez nagyon nem egészséges. Ez nagyjából ahhoz hasonlítható, amikor egy izmot folyamatosan megfeszít az ember: egy egész estés töltés után nem kell aggódnunk amiatt, hogy lemerül a telefonunk. Minél többször, és minél hosszabb időn át hagyod töltőn, annál inkább veszít az élettartamából, és annál többször kell majd tölteni.

3. Töltsük gyakrabban

A fentebb említett  “töltőn hagyó” megoldás helyett sokkal jobb, ha mindig csak kis részletekben töltjük telefonunkat. Például ha 50% alá megy, csatlakoztassuk a töltőt, és töltsük 80-90%-ig. Ez egy kicsit macerás ha nem otthon ül egész nap az ember, de azért törekedni lehet rá a telefon egészsége érdekében.

4. Ne töltsük nagyon hidegben vagy nagyon melegben

Az ideális töltési hőmérséklet 10°C és 30°C között van. Nyilván 10 fokban elég ritkán szoktak az emberek telefont tölteni, viszont például nyáron, egy tűzforró autóban elég rosszat tesz az aksinak egy nagyobb energialöket.

5. Cseréljük le a töltőnket, ha forró tőle a telefon

Természetes amikor töltés közben melegszik a telefon. Viszont ha már inkább forrónak érezzük, akkor érdemes egy új töltő után nézni.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!