Ebben a cikkben megmutatjuk a citromfa ültetés legegyszerűbb módját. Tudniuk kell, hogy a citromfa olyan vidékeken virágzik ahol megfelelően meleg van és napsütés az év nagy részében.



Ezt az elméletet megcáfoljuk, mert nem minden esetben van így. Ha egy citromfa gondosan van ápolva, akkor akár benti helyiségben is teremhet rajta citrom. Ezért most meg is osztanánk ezeket a tanácsokat a citromfa benti neveléshez.

Amire szükség lesz :

  • egy bio citrom,
  • egy kilyukasztott aljú cserép
  • termékeny föld
  • kavics
  • sok-sok napfény, vagy benti világítás

Hogyan kezdjünk neki az ültetésnek?

Keverjük össze a tápanyagban dús földet vízzel. Majd ezzel az előkészített földdel töltsünk meg a cserepet, vigyázzunk hogy a cserép tetejénél 1- 2 cm maradjon üresen. Vágjuk félbe a citromot és szedjük ki belőle a magokat. Aztán ezeket tisztítsuk meg, ne maradjon rajta a citrom húsából. Tisztítási tipp : a citrommagot a szánkban tudjuk a legjobban megtisztítani, ugyanúgy mint a cseresznyénél. A megtisztított magokat szúrjuk az előkészített földbe úgy, hogy a felük kint legyen. A magoknak vizet kell hogy adjunk szóval miután bekerültek a földbe, takarjuk le egy sor kaviccsal és locsoljuk is meg.

A citromfa növekedése és gondozása:

A cserepet amibe a magokat ültettük, meleg és világos helyen tartsd vigyázva arra, hogy megfelelő vízmennyiséget biztosítsunk neki. Maximum 2 hét elteltével előbújnak a hajtások. Ahogy a hajtások megerősödnek, ültesd át nagyobb cserépbe őket. A citromfának minimum 8 óra világosságra van szüksége naponta, ezért ezt a szükségletet télen egy cserép mellé helyezett kisebb lámpával tudjuk biztosítani.

A citromfa levele rendkíkvül szép, és erős illattal rendelkezik. így természetes módon illatosítja az otthonunkat. Mint bármilyen más gyümölcsfa, így a citromfa is csak három év elteltével virágzik, ezért azt tanácsoljuk, legyen kitartó és türelmes hogy aztán élvezhesse a munkája gyümölcsét.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!