Ha szeretnénk elkerülni az éves rendszerességgel előforduló hangyainváziót, Akkor nem feltétlenül a rovarirtó lesz a legjobb barátunk. Inkább próbáljuk ki az alábbi egyszerű, és környezetbarát trükköket.



Nagyszülők szerint csak akkor jön biztosan a tavasz, ha megjelennek a hangyák. A tavasz első napsugarai előcsalogatják ezeket rovarokat.  Sajnos nem csak a kertekben, hanem bent a lakásokban is.

1. A hintőpor hatékony, szerves hangyariasztó szerként ismert. Szórjunk talkum alapú hintőport bőségesen a vonulási útjukra illetve azokra a helyekre, például az ajtókhoz és az ablakokhoz, repedésekre a padlón, ahol a rovarok bejuthatnak a lakásba.

2. Az egyik legrégebbi és legismertebb módszer, ha a résekbe, ahol bejutnak, sütőport vagy szódabikarbónát szórunk. Ezek nagyon riasztóan hatnak rájuk, és garantáltan elveszi a kedvük a belépéstől.

3. Facsarjunk citromot a küszöbökre és az ablakpárkányokra. Keressük meg azokat a réseket és repedéseket, ahol bejöhetnek a hangyák. A boltokban kapható dobozos citromlé nem minden esetben hatékony.

4. Ha szeretnénk biztonságba helyezni a spájzban tárolt élelmiszereket, akkor tegyünk melléjük babérlevelet vagy szegfűszeget, esetleg zsályát. Az egész helyiséget bebiztosíthatjuk apró zsályás, babéros, fahéjas vagy szegfűszeges zsákocskákkal, amik riasztó hatásuk mellett kellemes illatúvá is teszik a spájzunk.

5. Ha már kifigyeltük a vonulási irányukat, készítsünk sűrű cukoroldatot. Majd ebbe mártsunk kis szivacsdarabokat és helyezd az útvonalukra. Odavannak a cukorért, ezért rámásznak majd a szivacsra, amiből kiszabadulni már nem fognak tudni.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!