Kapargatás helyett, inkább ezt a házi szert fújd a lefagyott szélvédőre!!A tél a maga nemében egy varázslatos évszak és idén mondhatni több mesés hóesésben volt részünk, mint az elmúlt években összesen. Azonban meg kell hagyni, sok kényelmetlen része is van ám a hideg időjárásnak.

Térjünk ki például a fagyos szélvédőkre, amelyekkel mindenképpen kezdenünk kell valamit, mielőtt elindulunk a kocsinkkal.

Elkezdhetjük kaparóval eltávolítani a jegesedést vagy várhatjuk, amíg a légkondi felolvasztja, hogy végre kilássunk rajta, de valljuk be, mindkét módszer elég időigényes. Az idő pedig nagy luxus manapság.

Tudásfája most mutat egy olyan megoldást, amivel pillanatok alatt eltűntethetitek a jegesedést és már el is startolhattok. Nem csak gyors, de egyszerű és olcsó is.

Hozzávalók:

2 rész denaturált szesz

1 rész víz

Elkészítés:

Keverj össze 2 rész denaturált szeszt 1 rész vízzel.

Öntsd át a keveréket egy spricnis flakonba.

Fogd a flakont és fújd le vele a szélvédőt. Azonnal látni fogod az eredményt. A jegesedés, mintha sosem lett volna.

Tartsd a keveréket az autódban, hogy bármikor használni tudd, ha lefagyna a szélvédőd. Ezután már nem kell aggódnod a leolvasztás miatt.

Hogyan működik?

A trükk abban rejlik, hogy az alkohol fagyáspontja nagyjából -114°C, ami azt jelenti, hogy kevés vízzel elkeverve még így sem fagy meg akár -40°C-nál sem.

Nézd meg a videót, hogy saját szemeddel láthasd az eredményt:

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!