Ez a módszer csodákra képes.Nem mindenki hisz abban, hogy fokhagymát enni éhgyomorra jó dolog. Az, aki már egyszer kipróbálta az viszont állítja, hogy igenis hasznos, és az a személy évente többször meg is ismétli.

Miért is jó fokhagymát enni éhgyomorra?

Ha hetekig minden nap éhgyomorra elfogyasztunk egy gerezd fokhagymát sokan úgy vették észre, hogy a magas vérnyomás megszűnt. A fokhagyma megakadályozza a szívproblémák kialakulását és serkenti a máj működését is. A gyomorpanaszok kezelésében is igen hasznos, a vírusok okozta hasmenést például képes kezelni. Vannak akik azt állítják, hogy idegi problémákra is jótékonyan hat, de csak akkor, ha éhgyomorra fogyasszuk azt. A régiek gyógyító táplálékként tekintettek a fokhagymára, a népi orvoslásban ugyanis az első számú gyógynövények közé tartozott.

A fokhagyma és az alternatív gyógyítás

Ha méregtelenítésről van szó, akkor a fokhagyma a legjobb választás. Az orvosok szerint hatóanyagai képesek megtisztítani a testet a parazitáktól és a férgektől, sőt még a daganatos betegségek megelőzésében is segítség lehet. Ha valaki allergiás a fokhagymára nagyon fontos, hogy ne fogyasszon belőle.

Miért éhgyomorra?

Mivel reggel, ébredést követően még üres a gyomor, így ez a legmegfelelőbb időszak arra, hogy az ott lerakódott baktériumokat kiűzze, illetve, hogy a lehető leghatékonyabban felszívódjon és fejtse ki jótékony hatását az emberi szervezetben. Egy gerezd fokhagymánál soha ne fogyasszunk többet éhgyomorra, minden alkalommal győződjünk meg a tisztaságáról. Ha már vérnyomás problémáinkra gyógyszert szedünk, akkor csak fél gerezddel fogyasszunk belőle, mivel a fokhagyma önmagában is csökkenti a magas vérnyomást. Minden elfogyasztás után 5-10 perccel reggelizzünk meg és igyunk bőséges folyadékot, hogy minél előbb tápanyaghoz jusson a gyomor.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!