Olyan területeken ahol kemény a víz, könnyen lerakódik még akkor is, ha rendszeresen takarítjuk.



Íme a tapasztalt háziasszonyok által megosztott bevált WC csésze tisztítási módszerek.

W5 tisztítószer

  • A Lidl boltokban kapható W5 névre keresztelt vízkő és rozsdaoldó. A 0,5 literes kiszerelés kb. 300 Ft. Öntsük bele a WC-be és kb 15 perc elteltével keféljük át.

Vízkőoldó

  • Szedjük ki az összes vizet, ez egyértelműen egy nem kellemes beavatkozás ezért gumikesztyűben, joghurtos-pohárral, a végén már csak szivaccsal itassuk szinte szárazra. Aztán már jöhet is a vízkőoldó. Ettől inkább darabokban jön majd le, nem fog feloldódni csak leválik. Ne dörzsöljük le inkább csak óvatosan ütögessük le mondjuk egy tisztításra használt régi fogkefe nyelével, vagy egy ceruzával.

Háztartási sósav

  • Pumpáljuk le a vizet, Amíg bűz nem jön fel. Majd ezután öntsük bele a sósavat addig, ameddig a víz érni szokott. Ez rövid időn belül erősen pezsegni kezd. Az elviselhetetlen szag miatt erősen ajánlott ajtót ablakot nyitnunk. Általában 1-2 óra alatt feloldódik az egész. Amennyiben mégsem, úgy a pezsgés abbamaradta után ismételjük meg a műveletet új üveg savval, míg teljesen letisztul.

Harpic

  • Minden vízkövet eltávolít, antibakteriális hatása pedig elpusztítja a kórokozókat. 

Cola

  • A bűzelzáróból távolítsuk el a vizet, majd éjszakára öntsük bele. Nem is gondolnánk, de minden vízkövet felold és eltávolít. Gyönyörűvé varázsolja a WC-t.

Zöld Domestos

  • A bűzelzáróból távolítsuk el a vizet, majd öntsünk bele Domestost. Éjszakára hagyjuk benne. Fertőtlenít,tisztít és fehérít. Ezután reggel a WC kefével dörzsöld át, húzd le, és kész is.
Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!