Értelmetlen halál: A gyilkos Xanax!Íme: most feltárul az igazság. A gyilkos szerek..

A depresszió és egyéb betegségek kezelésére használt antidepresszánsok enyhítik a tüneteket, azonban hosszú távon megannyi káros hatásuk van. Több korábbi vizsgálat bizonyítja a negatív következményeket, és egy napokban megjelent tanulmány is alátámasztja, hogy a gyógyszerek szedése hozzájárul a morálisan helytelen döntések meghozatalához.

Xanax!Ennek a pszichiátriai szernek is – amelyből Magyarországon évente több millió dobozzal fogy – egyik súlyos hatása a függőségen kívül az öngyilkossági késztetés és számtalan értelmetlen halál okozója.

A nyugtatók nem tik-tak cukorkák! Óvatosan a Xanax-szal!A Xanaxról írtak igazak a szintén alprazolám hatóanyag-tartalmú Frontinra, Helexre is'A Xanax tabletta hatóanyaga, az alprazolam egy benzodiazepin típusú vegyület, amely szorongásoldó, nyugtató-altató, izomlazító és görcsgátló hatással rendelkezik.' - idézet a Xanax hivatalos betegtájékoztatójából! Figyelem! Antidepresszív hatásról szó sincs! A Xanax nem csökkenti a depressziót! Sőt... A Xanax 'Gyakori mellékhatások' között éppen depressziót okozó mellékhatás szerepel!

Xanax, ill. bármelyik benzodiazepin hatóanyag-tartalmú szorongáscsökkentő és altatószer 4-6 héten túli, rendszeres szedésének hirtelen megszakításakor Xanax elvonási tünetek jelentkezhetnek. Az oka, az akár pár hetes Xanax szedés miatt kialakulni képes Xanax-függőség (benzodiazepin-dependencia). 'A gyógyszer szedése (még terápiás dózisokban is) fizikai függőség kialakulását eredményezheti.' - szó szerinti idézet a Xanax hivatalos betegtájékoztatójából!A Xanax kezelés során először Xanax-hozzászokás, majd lelki és/vagy testi gyógyszerfüggőség, úgynevezett pszichés-szomatikus dependencia alakulhat ki. A Xanax-függőség esélye a Xanax rendszeres, napi adagjának és a kezelés időtartamának növekedésével egyértelműen nő. Ez a Xanax-függőség kialakulásának legfontosabb rizikófaktora.

gyógyszer-hozzászokást és a benzodiazepin megvonási tüneteket a következő példával szoktam szemléltetni a rendeléseken. Képzeljük el, hogy az agyunk egy autó, ami a ránk jellemző sebességgel halad. Amikor valaki kis dózisban, alkalmanként elkezd szedni egy központi idegrendszeri depresszánst (pl.: nyugtatót), az ahhoz hasonlít, mintha valami finoman és időnként elkezdené fékezni az autót. Ha azonban túl hosszú ideje tart már és ráadásul túl erős (nagy dózisú) a fékező hatás, akkor az autó tempomatja gázt ad, hogy a korábban beállított sebesség tartományban tartsa az autót. Az agyunk is automatikusan alkalmazkodik (hozzászokik) a benzodiazepinek külső fékező hatásához és 'felpörög'. Képzelhetjük, hogy mennyire veszélyes, energia pazarló és fékkoptató úgy autózni, hogy egyik lábunk a féket, másik pedig a gázt nyomja...A megvonási tünetek pedig annak a helyzetnek felelnek meg, amikor valakinél egy ilyen kétlábas egyensúlyozás alatt, hirtelen a fékbowden elszakad... a motor felbőg, és eszeveszett gyorsulásba kezd.

A Xanax kezelést nem szabad hirtelen megszakítani, hanem az orvos irányításával fokozatosan kell abbahagyni. Támogatja Önt ebben kezelőorvosa? 

Xanax elvonási tünetek - enyhébb esetekben ('benzó-másnaposság')

Rendszeresen szedett, kisebb napi Xanax dózisok elhagyásakor

♦ extrém szorongás, feszültség♦ nyugtalanság, ingerlékenység♦ zavartság♦ izomfájdalom♦ fejfájás♦ álmatlanság♦ pánikroham♦ hányinger♦ öngyilkossági gondolatok 

Xanax elvonási tünetek - súlyosabb esetekben

Rendszeresen szedett, nagyobb napi Xanax adagok elhagyásakor

♦ realitásérzék elvesztése (derealizáció érzés)♦ személyiségvesztés (deperszonalizáció érzés)♦ rendkívül érzékeny hallás♦ fokozott érzékenység fényre, zajokra, és a fizikai kontaktusra (érintésre)♦ zsibbadtság és bizsergő érzés a végtagokban♦ hallucináció ♦ epilepsziás görcsök

Plusz: a bűntudat, a szégyen és a kétségbeesett aggódás, hogy: 'Mi lesz velem így?' Meg a vágy egy kiszolgáltatottság nélküli jobb életre.Készült a Xanax hivatalos betegtájékoztatója felhasználásával,írja a stresszdoktor.hu

Stressz Doktor kommentár

Az ellenőrizetlen nyugtatózás, a benzodiazepin-csapda lényege, hogy a benzó (BZD) szorongásoldók és altatók olcsón, gyorsan, hatékonyan és mindenféle személyes erőfeszítés nélkül csökkentik a szorongás érzést, javítják az alvást. Látszólagos megoldást nyújtanak azzal, hogy a szubjektív szorongás-élményt csökkentik. Klasszikus érzelem-orientált stresszkezelési módszerek. Viszont, aki csak rájuk hagyatkozik és elfelejtkezik a negatív stressz reakciót kiváltó okokkal, a stresszorokkal foglalkozni, az besétál a benzodiazepinek-csapdájába.Márpedig a benzók feledékenységet okoznak!Ha szorong, feszült, alvásproblémától szenved, ne elégedjen meg a receptíratással. Kérjen orvosától, pszichiáterétől komolyabb, alaposabb segítséget! Mert a benzodiazepinek nem tik-tak cukorkák. Sokkal inkább dobozba zárt fenevadak. Óvatosan a Xanax-szal!Kérjük minden olvasónkat, hogy Osszák meg Ezt az írást! Erről jobb, ha minél többen tudnak hazánkban! Köszönjük! 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!