Rohamosan közeledik.



Bekeményít az ősz: viharos szél, égzengés és hidegfront jön. Szinte fél kontinensünk az felett található mediterrán ciklon előoldalán helyezkedik el, ennek köszönhetően áramlott Közép- és Délkelet-Európa fölé igen enyhe levegő – idézi az MTI. Kedd este azonban a ciklon hidegfrontja zúdul rá a Kárpát medencére, jelentős csapadék kíséretében.

Olaszország több területén már most kritikus a helyzet! A hidegfront az esti órákban ér hazánk fölé. A fokozatosan megnövekvő felhőzetből a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén kisebb záporok alakulhatnak ki.

Az éjszaka második felétől nyugat felől már vastagabb felhőzet érkezik, ami reggelre a Tisza vonaláig borítja be az eget, ekkorra viszont a Dunántúl nagy részén már kiderül az ég.

Kedden a felhőzet és a csapadék fokozatosan a Tiszántúlra szorul vissza, nyugat felől egyre nagyobb területen kisüt a nap. A délies szél sokfelé erős lehet.

A Dunántúlon és a hegyekben főleg éjszaka és kedden viharos lökések is lesznek, de ezek estére megszűnnek. A legalacsonyabb hőmérséklet éjjel 11 és 18 fok között alakul, az északkeleti határ közelében lehet a leghűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 17 és 23 fok között lehet.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!