Tiszta szívből köszönöm neked kedves Rossmann!



Az egyik nagyobb pécsi drogériába történt (Rossmann) a mai napon. Ahogy szoktam bemegyek, felkapom a kis kosaram, és kis nézelődés után megyek hátra (most épp a férfi illatszerekhez, mert kifogyott a stiftem, borotvahabom stb). Annyit magamról, hogy se cigány, se bevándorló nem vagyok, hanem van egy alapvetően barnás bőr színem (amit apukámtól örököltem, neki is ilyen barna a bőre) ami miatt már volt a múltban atrocitásom, de ez mostanában már nem igen volt jellemző. Tehát, vásárolok, mikor azt veszem észre (mert elég feltűnő volt), hogy a biztonsági őr elkezd követni, és felém néz néha - néha. Mondom - jó. Ez annyira még nem is volt zavaró, hisz láttam már ilyet korábban is. Megyek tovább a parfüm részlegre, ahol le is emeltem a polcról egy számomra szimpatikus férfi illatot, aminek a próba darabjával magamra is fújtam. Majd vissza tettem, vártam kicsit és néztem a következő illatot. 

Ekkor jött az amitől még mindig kimondhatatlanul felháborodott és zaklatott vagyok, a biztonsági őr hirtelen fogta magát odalépet hozzám és kérte, hogy pakoljam ki a zsebem itt azonnal! (gondolom azt hihette, hogy elraktam egyet??!) - Mondom neki, micsoda?! Hisz csak a parfümöket nézegettem - hagyjon békén! Igen, szóban ellenálltam, mert tudtam, hogy nincs igaza és nem lopok (úristen ez még viccnek is rossz!) nagyon mérges voltam. Jó.. - vehemens kérésére megmutattam neki a zsebeimet, közben az ott lévő vagy többi vásárló úgy nézett rám mint a véres rongyra! 

(Én tudom rosszul, vagy ezt az egészet hátul, elvonulva az irodába kellett volna intézni?!) amiben természetesen NEM volt semmi, ekkor elnézést kért, és flegmán tovább állt. Annyira elborult az agyam, hogy nem hagytam magam, utána szóltam és határozottan kértem, hogy nézzük vissza a felvételeket, mert én tudom, hogy nem tettem semmit és nagyon kellemetlen helyzetbe hozott! Ekkor nagy nehezen de szólt az aktuális bent lévő vezetőnek - hátramentünk visszanéztük és lám! Valóban a biztonsági őr túlkapása volt itt a hiba nem az én 'rosszul látott lopásom' elnézést kértek mindketten - ám én nem voltam ilyen elnéző és szép nagy betűkkel bele írtam a panaszkönyvbe, a JOGOS panaszom és hogy mi történt! Ugyan nem jött fel a téma, de én szinte érzem és biztos vagyok benne, hogy a barnább bőrszínemmel volt kapcsolatban az, hogy ez a túlbuzgó biztonsági őr kinézett magának és ez lett a vége, ami..! 

Ezúton szeretném megköszönni a nyilvános megaláztatást kedves pécsi Rossmann és egyúttal üzenem a munkáját nem feltétlenül jól végző és túlbuzgó biztonsági őrnek, hogy nem minden barna bőrű ember bevándorló vagy cigány! Kicsit gondolja át ezeket, vagy sürgősen váltson munkát! Felháborodva és tisztelettel, 
Mezei Attila, Pécs 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!